טיפים לקראת גשמי החורף
מספר פעולות הכרחיות שחשוב לבצע עכשיו: לפנות את העלים היבשים ממרזבי הניקוז, לאטום את הגג ולגזום עצים הסמוכים לבית, שלא יפלו ענפים כבדים על הגג בעת סערה. ודאו שיש בבית תאורת חירום, גפרורים ונרות למקרה של הפסקת חשמל ממושכת.
הנהלת קיבוץ
תתקיים ביום א' 8/10/2017 במזכירות. נושאים לדיון: תיאום ציפיות בעבודת יו"ר חדש. דרישה לקיום סעיף באסיפה - רכישת מגרש מבונה מש' אוחיון. נוהל קיום פעילות עסקית בבתי חברים. שונות.
שפני סלע ולשמניה
בתאריך 27.9 פורסמה כתבה באתר Ynet על לשמניה (שושנת יריחו). המועצה האזורית בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, מכינים בימים אלה תכנית לפינוי בתי גידול של שפני הסלע (המהווים חלק ממעגל ההדבקה באזורנו), עפ"י הנחיות המשרד להגנת הסביבה. בכול ישוב בו נדרש לטפל בבתי גידול אלה תוצג התוכנית לפני כניסה לעבודה. לשאלות נוספות ניתן להתקשר למחלקת התברואה במועצה.
----------------------------------------
עסקים>
מטעי כנרת

מטע הבננות בשנים הראשונות של הקיבוץ


מטע הזיתים והמנגו כיום




 

 
שטחי המטע נימצאים בטבחה, ממערב וממזרח לכביש 90, על יד צומת חוקוק.
בעבר הלא רחוק היו אלה שטחי הבננות של עמיעד, ששמם יצא למרחוק.

בשנים האחרונות, משיקולים כלכליים, חוסל גידול הבננות וניטעו מטעים סוב טרופיים -

מנגו - קנט, מאיה, איה, עומר, אורלי, שלי, קיט, אגם. 
המנגו מבשיל בחודשים יולי, אוגוסט, ספטמבר.
השנה פירות המנגו שלנו הפכו לדוגמני הבית של אגרקסקו. הגיע צלם, צילם אחד אחד, הכין לנו "בוק", וצילומי התקריב של הפרי יככבו בקטלוגים של אגרקסקו ובשווקי אירופה.

אבוקדו - פינקרטון, אטינגר, ארד, גיל, לביא.
על פי מביני דבר - כלומר מדריך המטעים - האבוקדו שלנו הינו דוגמה ל"כך צריך להיראות אבוקדו טוב!". מובן מאליו שטעמו משובח.

זיתים.- 2 זנים: לצ'ינו וארביקינה

בארביקינה, זן שמקורו בספרד והוא מותאם למזג אויר ים תיכוני וטמפרטורות דומות לאזורנו. 
זהו זן ללא סירוגיות והוא נותן יבול יפה כל שנה.
השנה נקטף במסיק מכני וקיבלנו אחוזי שמן טובים המגיעים ל 19%
בזן השני - לצ'ינו -שמקורו באיטליה יש מיעוט של זיתים ואחוזי שמן נחותים יותר, כ- 15%. היבול שלו קטן יותר כי הוא דורש מנות קור גדולות שאינן בנמצא בעמק הירדן.
כל זן עובר לבית בד מתאים.
אתם מוזמנים לקנות שמן זית בוטיק טבעי, ולא מהול וללא ריסוסים קשים נגד זבוב הזית, .
פרטים ב.דף פרסום לשמן הזית של עמיעד וצילומים מן הקטיף המכני באלבום התמונות של האתר

ההשקיה במטע נעשית בהנחיה של "גששי גזע"  (דנדרומטרים)
המראים את קצב גידול העץ, על פי הגשש מתקבלת ההחלטה על כמויות מי ההשקיה.
שיטה זו עוזרת לנו לשמור על חיוניות העץ ולהגיע ליבול מקסימלי רב שנתי.

עוד על שמן הזית הגלילי של עמיעד ליצירת קשר עם מנהל המטע: עובד גסטר -052-6124665

 

 

 

 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad