בית עמיעד מודיע בצער רב על פטירתו של חברנו אשר לב
אשר נפטר אחרי מאבק ממושך במחלה קשה. אנו משתתפים בצערם של מירב, הילדים וכל המשפחה המורחבת. הלוויה התקיימה ביום א, 10.3.19 בבית העלמין בעמיעד. המשפחה יושבת שבעה בבית המנוח.
פורים מגיע - הכינו את התחפושות
היכונו לפורים חברים בבר, בנושא מדע בדיוני ופנטזיה!! יום שישי 22 מרץ : במה פתוחה, תחרות תחפושות, live dj, הופעת סטנדאפ של נגה ד'אנג'לי ועוד ועוד. לילדים תתקיים פעילות קרקסית על הדשא הגדול ב20 במרץ. הופעות, פעילות ורכבת ההפתעות יחכו לשמח אתכם עד דלא ידע.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
עסקים>
מטעי כנרת

מטע הבננות בשנים הראשונות של הקיבוץ


מטע הזיתים והמנגו כיום




 

 
שטחי המטע נימצאים בטבחה, ממערב וממזרח לכביש 90, על יד צומת חוקוק.
בעבר הלא רחוק היו אלה שטחי הבננות של עמיעד, ששמם יצא למרחוק.

בשנים האחרונות, משיקולים כלכליים, חוסל גידול הבננות וניטעו מטעים סוב טרופיים -

מנגו - קנט, מאיה, איה, עומר, אורלי, שלי, קיט, אגם. 
המנגו מבשיל בחודשים יולי, אוגוסט, ספטמבר.
השנה פירות המנגו שלנו הפכו לדוגמני הבית של אגרקסקו. הגיע צלם, צילם אחד אחד, הכין לנו "בוק", וצילומי התקריב של הפרי יככבו בקטלוגים של אגרקסקו ובשווקי אירופה.

אבוקדו - פינקרטון, אטינגר, ארד, גיל, לביא.
על פי מביני דבר - כלומר מדריך המטעים - האבוקדו שלנו הינו דוגמה ל"כך צריך להיראות אבוקדו טוב!". מובן מאליו שטעמו משובח.

זיתים.- 2 זנים: לצ'ינו וארביקינה

בארביקינה, זן שמקורו בספרד והוא מותאם למזג אויר ים תיכוני וטמפרטורות דומות לאזורנו. 
זהו זן ללא סירוגיות והוא נותן יבול יפה כל שנה.
השנה נקטף במסיק מכני וקיבלנו אחוזי שמן טובים המגיעים ל 19%
בזן השני - לצ'ינו -שמקורו באיטליה יש מיעוט של זיתים ואחוזי שמן נחותים יותר, כ- 15%. היבול שלו קטן יותר כי הוא דורש מנות קור גדולות שאינן בנמצא בעמק הירדן.
כל זן עובר לבית בד מתאים.
אתם מוזמנים לקנות שמן זית בוטיק טבעי, ולא מהול וללא ריסוסים קשים נגד זבוב הזית, .
פרטים ב.דף פרסום לשמן הזית של עמיעד וצילומים מן הקטיף המכני באלבום התמונות של האתר

ההשקיה במטע נעשית בהנחיה של "גששי גזע"  (דנדרומטרים)
המראים את קצב גידול העץ, על פי הגשש מתקבלת ההחלטה על כמויות מי ההשקיה.
שיטה זו עוזרת לנו לשמור על חיוניות העץ ולהגיע ליבול מקסימלי רב שנתי.

עוד על שמן הזית הגלילי של עמיעד ליצירת קשר עם מנהל המטע: עובד גסטר -052-6124665

 

 

 

 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad