עוברים ממערכת מקומי לקהילנט
בחודש הקרוב תעבור כל הפצת המידע הפנימית למערכת קהילנט. הודעות מזכירות, בטחון, תרבות, חינוך, רפואה ועוד. המערכת גם תאפשר לפרסם מידע רלוונטי לקהילה כגון טרמפים, בייביסיטר, חיפוש בעלי מקצוע ועוד. בשבוע הבא יקבל כל תושב קישור בסמס להתקנת המערכת על הטלפון הסלולארי שלו. בהמשך נתנתק ממערכת "מקומי". כל קבוצות הפרסום הקיימות יעברו למערכת החדשה (באחריות ירדנה ועדית). בהמשך תאפשר המערכת הצבעה דיגיטלית בקלפי. בהצלחה לכולנו.
אסיפת קיבוץ
תתקיים ביום א 26.5.19 במועדון. שעת התחלה 19:00. על הפרק: המשך פרוייקט פאנלים סולאריים. נוכחותכם חשובה.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>אני מבשל בריא>
לדר וריבה ממישמישים

ריבת מישמיש ולדר (מישמיש מיובש)

ריבת מישמש

חומרים
3 קג משמש 

/3 קג סוכר

אופן ההכנה

לגלען את המישמישים
להוספת פקטין - יש לשבור כמה מהגלעינים , להוציא להוציא את החלק  פנימי הרך של הגעין ולקלף נ ממנו את הקליפה החומה.  (רק החלק הלבן)
בקערת זכוכית - להניח את הפרי, לכסות אותו בסוכר, להשאיר ללילה.
בבוקר להוסיף את הגלעינים המקולפים.
להרתיח , ואז להקטין את האש ולבשל על קטנה עד ששליש מהנפח יורד. 
לבדוק אם הריבה מוכנה בשיטת הטיפה הנקרשת על צלחת קרה.
להכניס לצנצנת מעוקרות כשהריבה עדיין חמה
לסגור את הצנצנת לשמור שישאר קצת לאורחים......


לדר 

    מצרכים
2       קילו  משמש
         חצי ק"ג סוכר

אופן ההכנה

·         מפרידים את הציפה מהגלעין.

·         מבשלים בסיר

·         כאשר מתחמם מוסיפים את הסוכר

·         מבשלים כחצי שעה.

·         מרסקים את העיסה במעבד מזון.

·         מכסים מגש בשקית ניילון.

·         מורחים על השקית שכבה בעובי של כחצי ס"מ

·         משהים לייבוש ימים אחדים על שולחן במרפסת (להיזהר מנמלים...)

·         כדאי להגן על המגש באמצעות רשת מפני חרקים מעופפים שעלולים להדבק לעיסה כל עוד היא לחה.

·         לאחר כשבוע עד שבועיים (תלוי בתנאי מזג האוויר) העיסה מתמצקת.

·         מתקבל גיליון לדר.

·         מפרידים אותו משקית הניילון


 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad