הארכת הטבות המס
בישיבה האחרונה לשנת 2018 אישרה הכנסת את הצעתה של ועדת הכספים להארכה של הטבות המס הניתנות לישובי הגליל העליון. ההארכה הינה לחצי שנה עד לאחרי הבחירות הקרובות. ההטבות של עמיעד נשארות ללא שינוי. תושבים המעוניינים לקבל אישור תושבות לשנת 2019 לצורכי הטבת המס, יפנו למזכירות בשעות העבודה.
לקראת חג המשק, מוצאים שם לשכונה החדשה
עכשיו, שניתנו אישורי השיוך הראשונים בשכונה - נראה שאנחנו ממש לקראת תחילת הבניה והגיע הזמן להנחת אבן פינה. אז בואו להיות שותפים בבחירת שם מתאים לשכונה. טקס רשמי יתקיים בחג המשק ביום שבת 26.01.2019.
בנק הנתינה
הוא יוזמה של מנהלת הקהילה שמטרתה לקדם את ערך ההתנדבות והנתינה בקהילה. כל אחד מוזמן להציע במה הוא מוכן ויכול לתרום. ההרשמה במזכירות ואצל מנהלת הקהילה
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>אני מבשל בריא>
לדר וריבה ממישמישים

ריבת מישמיש ולדר (מישמיש מיובש)

ריבת מישמש

חומרים
3 קג משמש 

/3 קג סוכר

אופן ההכנה

לגלען את המישמישים
להוספת פקטין - יש לשבור כמה מהגלעינים , להוציא להוציא את החלק  פנימי הרך של הגעין ולקלף נ ממנו את הקליפה החומה.  (רק החלק הלבן)
בקערת זכוכית - להניח את הפרי, לכסות אותו בסוכר, להשאיר ללילה.
בבוקר להוסיף את הגלעינים המקולפים.
להרתיח , ואז להקטין את האש ולבשל על קטנה עד ששליש מהנפח יורד. 
לבדוק אם הריבה מוכנה בשיטת הטיפה הנקרשת על צלחת קרה.
להכניס לצנצנת מעוקרות כשהריבה עדיין חמה
לסגור את הצנצנת לשמור שישאר קצת לאורחים......


לדר 

    מצרכים
2       קילו  משמש
         חצי ק"ג סוכר

אופן ההכנה

·         מפרידים את הציפה מהגלעין.

·         מבשלים בסיר

·         כאשר מתחמם מוסיפים את הסוכר

·         מבשלים כחצי שעה.

·         מרסקים את העיסה במעבד מזון.

·         מכסים מגש בשקית ניילון.

·         מורחים על השקית שכבה בעובי של כחצי ס"מ

·         משהים לייבוש ימים אחדים על שולחן במרפסת (להיזהר מנמלים...)

·         כדאי להגן על המגש באמצעות רשת מפני חרקים מעופפים שעלולים להדבק לעיסה כל עוד היא לחה.

·         לאחר כשבוע עד שבועיים (תלוי בתנאי מזג האוויר) העיסה מתמצקת.

·         מתקבל גיליון לדר.

·         מפרידים אותו משקית הניילון


 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad