עוברים ממערכת מקומי לקהילנט
בחודש הקרוב תעבור כל הפצת המידע הפנימית למערכת קהילנט. הודעות מזכירות, בטחון, תרבות, חינוך, רפואה ועוד. המערכת גם תאפשר לפרסם מידע רלוונטי לקהילה כגון טרמפים, בייביסיטר, חיפוש בעלי מקצוע ועוד. בשבוע הבא יקבל כל תושב קישור בסמס להתקנת המערכת על הטלפון הסלולארי שלו. בהמשך נתנתק ממערכת "מקומי". כל קבוצות הפרסום הקיימות יעברו למערכת החדשה (באחריות ירדנה ועדית). בהמשך תאפשר המערכת הצבעה דיגיטלית בקלפי. בהצלחה לכולנו.
אסיפת קיבוץ
תתקיים ביום א 26.5.19 במועדון. שעת התחלה 19:00. על הפרק: המשך פרוייקט פאנלים סולאריים. נוכחותכם חשובה.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>אני מבשל בריא>
פאי מוס שוקולד על בסיס אבוקדו

ממטבחו של גדעון כינר

 

חומרים לקלתית:
  •  כוס גרעני חמניה קלופים נאים
  •  כוס שקדים נאים
  •  כוס אגוזי מלך נאים
  •  8-15 תמרים קטנים( תמרי בהרי מגולענים ) מתוקים מאוד ודביקים ומתאימים מאוד למשימה.
    אם משתמשים במדג'הול או זן אחר, יש להשתמש בהתאם לגודל ולחוש.
    אפשר לגוון באגוזים ובזרעים, לשים פחות או יותר סוגים לפי הרצון והטעם.
    אפשר גם להוסיף פתיתי קוקוס 
    לקלתית על מנת להפכה לדחוסה פחות.
הכנת הקלתית:
לזרוק האגוזים והזרעים למעבד המזון ולטחון תוך הוספת התמרים עד שדביק מספיק כך שאפשר ליצור גושים מהתערובת.
בתבנית פאי(או תבנית מתאימה אחרת) יש לדחוס את התערובת לדפנות ולקרקעית התבנית ולהדביקה בשכבה אחידה תוך שימוש בכף יד שטוחה ובצורת אגרוף ככלי הדחיסה.
אפשר בקלות להחליק את הקלתית ולתת לה צורות בדפנות למען היופי.
גם האגרוף יוצא טעים מאוד ובהחלט שווה ליקוק.
חומרים למלית:
 4 אבוקדו בינוניים עד גדולים
 2 כפות שמן קוקוס כתית מעולה נא
להמתקה, אחת או יותר מהאפשרויות הבאות:
  7 - 15 תמרים שהושרו במים כשעה ונטחנו בממחה (בלנדר) עם חלק מהמים למחית
 מחית תמרים סמיכה, ו/או
 סילאן תמרים, בין חצי כוס לכוס שלמה. ו/או
 סירופ אגבה או מייפל או חרובים או כל סירופ אחר, אפשר גם לשלב
 1/3 - 3/4 כוס של אבקת קקאו. 
 לחילופין, אם מוותרים על טעם השוקולד, אפשר להוסיף אבקת חרובים או כל חומר צובע בכל צבע רצוי אחר
(לא ניסיתי, אך יכול להיות מעניין).
 גרד מחצי מקל וניל או מספר טיפות של תמצית וניל אמיתי – לא החומר הכימי האדום שבדרך כלל אופים איתו. זה לא אותו הטעם ובטוח לא ראוי למאכל אדם !
הכנת המלית:
 מכניסים את האבוקדו § (מגולען ומקולף, כמובן) למעבד מזון ומעבדים מעט ככל האפשר עד קבלת קרם חלק.
 מכניסים את הממתיק, שמן הקוקוס, הווניל והקקאו ומעבדים מעט ככל האפשר לקבלת תערובת אחידה. טועמים
ומשפרים על ידי תוספת ממתיק וקקאו ע"פ הטעם.
 שופכים את המלית לקלתית. המלית אמורה להיות רכה, אך יציבה למדי. מחליקים, מקשטים ומציירים
 מכסים (תמיד) את התבנית ומכניסים למקרר. לא צריך מקפיא. מגישים במהלך שלושת הימים הקרובים
סוד העיבוד המועט: גם האבוקדו וגם שמן הקוקוס אינם אוהבים חום ועיבוד ממושך ועלולים לשנות את טעמם ואת מרקמם.
כדאי לצמצם בעיבוד על מנת שלא לעצבן אותם יתר על המידה.
§ האבוקדו הוא בעיקרו שומן טבעי. הוא כמעט חסר טעם ומכיל חומרי מזון טבעיים בריאים מאוד. בפאי זה הוא מתפקד במקום אותו ביצים, חמאה ושמנת תופסים בעוגה רגילה
הערת סיום: אם יש לכם אורחים שלא מכירים, אל תמהרו לגלות להם שהמלית עשויה מאבוקדו, תנו להם ללקק קודם...