הארכת הטבות המס
בישיבה האחרונה לשנת 2018 אישרה הכנסת את הצעתה של ועדת הכספים להארכה של הטבות המס הניתנות לישובי הגליל העליון. ההארכה הינה לחצי שנה עד לאחרי הבחירות הקרובות. ההטבות של עמיעד נשארות ללא שינוי. תושבים המעוניינים לקבל אישור תושבות לשנת 2019 לצורכי הטבת המס, יפנו למזכירות בשעות העבודה.
לקראת חג המשק, מוצאים שם לשכונה החדשה
עכשיו, שניתנו אישורי השיוך הראשונים בשכונה - נראה שאנחנו ממש לקראת תחילת הבניה והגיע הזמן להנחת אבן פינה. אז בואו להיות שותפים בבחירת שם מתאים לשכונה. טקס רשמי יתקיים בחג המשק ביום שבת 26.01.2019.
בנק הנתינה
הוא יוזמה של מנהלת הקהילה שמטרתה לקדם את ערך ההתנדבות והנתינה בקהילה. כל אחד מוזמן להציע במה הוא מוכן ויכול לתרום. ההרשמה במזכירות ואצל מנהלת הקהילה
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
מה חדש>פינת הגינון>
קומפוסט הופך זבל לזהב - פינת הגינון של אבי פאר

דשן, זבל אורגני, קומפוסט

פרק שלוש, ובו יסופר  איך הופכים ערימת זבל לזהב לזהב! (מבוסס על "אשת האיכר"  של שלום חנוך).

ובכן חבריי, לאחר ששתלתם בפרק הקודם ירקות חורף, אתם בוודאי מצפים בכמיהה לדעת מה עכשיו! אז הנושא עכשיו, הוא דשן או מזון או זבל, קומפוסט. כי הרי הירקות וכל השאר בגינה צריכים, חוץ ממים, גם אוכל. ואת זה אפשר לקנות, אבל למה לקנות אם אפשר גם להכין וגם לעזור לאיכות הסביבה, לעבד  להחזיר חלק נכבד מהפסולת בבית, בצורת דשן אורגני לטבע?! 


אבל לפני כן, סיפור קטן. זוכרים את הימים שחדר האוכל בקיבוץ היה חופשי? בארוחת 
בוקר, עגלות הקירור היו עם קערות מלאות בגבינות וכל טוב, ובצהריים גם כן הכל היה בהגשה חופשית? ובכן, זמן קצר אחרי ההפרטה בחדר אוכל, שאל אותי נהג משאית הזבל "מה קרה, הפסקתם לאכול? פעם הייתי בא כל יום לפנות את הזבל שלכם, עכשיו זה קורה רק פעם פעמיים בשבוע". הבנתם?

אני מדבר על זבל, ובנתיים מזבל לכם את השכל, עמכם הסליחה .

אז אספר לכם מה אני עושה בביתי וגינתי.
אהובתי ואני, מקפידים להפריד את הפסולת בבית. כמו כל האזרחים הטובים, אנחנו זורקים בנפרד את הבקבוקים, הנייר, הקרטונים וכו'. במטבח בכיור אנחנו שומרים את כל הזבל האורגני שהוא שאריות אוכל, פירות, קליפות ביצים ואפילו ניירות (לבנים, לא מודפסים), אבל לא בשר.
ומתחת לכיור זורקים לאשפה את כל השאר (אריזות וכו'). כך יוצא, שאת האורגני 
שמים בקומפוסטר ואת השאר למיכלי האשפה, ולנו הגברים, יוצא "פחות להוריד את הזבל". 

מה זה קומפוסטר? ובכן, זהו מתקן שמשמש לאיכסון פסולת אורגנית, ועל ידי ערבוב, הוספת חומר אורגני יבש והרטבה מדי פעם, הופכים את זה לדשן אורגני. רצוי שיהיה מאוורר ובמגע עם האדמה. התולעים, החרקים ומיקרו-אורגניזמים שונים יפרקו וייעשו את העבודה. בחרו לכם פינה נדחת בגינה, ואל תתרגשו מהחרקים וקצת ריח, סימן שזה עובד. מערבבים מדי פעם וכשזה מוכן, מפזרים בגינה. קומפוסטר אפשר לקנות במשתלות וגם במועצה האזורית במחיר מסובסד, אבל אפשר גם לעשות לבד. 

ארגז עץ, מיכל פלסטי גדול או אפילו בור קטן באדמה. וכשזה מפורר ומוכן- אפשר לפזר בגינה.

עד כאן,

להתראות בפרק הבא, 

אבי פאר. 


קליפות בננה, גזר, תפוחי אדמה ובצל הופכים בגינה שלנו לקומפוסט כעבור מספר חודשים










 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad