בית עמיעד מודיע בצער רב על פטירתו של חברנו אשר לב
אשר נפטר אחרי מאבק ממושך במחלה קשה. אנו משתתפים בצערם של מירב, הילדים וכל המשפחה המורחבת. הלוויה התקיימה ביום א, 10.3.19 בבית העלמין בעמיעד. המשפחה יושבת שבעה בבית המנוח.
פורים מגיע - הכינו את התחפושות
היכונו לפורים חברים בבר, בנושא מדע בדיוני ופנטזיה!! יום שישי 22 מרץ : במה פתוחה, תחרות תחפושות, live dj, הופעת סטנדאפ של נגה ד'אנג'לי ועוד ועוד. לילדים תתקיים פעילות קרקסית על הדשא הגדול ב20 במרץ. הופעות, פעילות ורכבת ההפתעות יחכו לשמח אתכם עד דלא ידע.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
מה חדש>פינת הגינון>
גינת תבלינים - פינת הגינון של אבי פאר

גידול תבלינים

אז מה היה לנו כאן? 

לאחר ששתלנו ירקות והכינונו קומפוסט, בחרנו יו"ר חדש ונציגים להנהלה (פחות זמן איכות עם אשתי אהובתי), קיימנו סופ"ש של קליטה עם כל הצעירים שלנו, נחזור לגינתנו. החודש הזה היה יבש, ואפילו נאלצתי להשקות פעם אחת. אבל עוגמת הנפש הגדולה נגרמה לי כשכל הביוב השכונתי הציף את הגינה שלי כמה פעמים, המית לי כמה עצים מיוחדים ולא מאפשר לי להנות מחלק מהירקות שגדלו לי בגינה. גם הקרה שהייתה עשתה את הנזק שלה. לא נורא. יש הנאות ויש אכזבות. 

הנושא היום הוא תבלינים.
כמו בכל הצמחים, גם בצמחי תבלין יש חד-שנתיים ורב-שנתיים. 
נתחיל ברב-שנתיים, שהם ברובם שיחים ולא צורכים הרבה מים. בחרו לכם פינה עם שמש מלאה, והפכו אותה לפינה קבועה של צמחי תבלין כמו רוזמרין, מרווה, לימונית, נענע מכל הסוגים (דורשת יותר מים), אזוב מצוי, גרניום רפואי, זוטא, טימין ועוד.
בחרו פינה אחרת לתבלינים חד-שנתיים כמו פטרוזיליה, כוסברה, 
בזיליקום שממנה קוטפים עלים לפי הצורך. אין צורך לעשות את זה מזרעים, כי יש לנו במשתלה עציצים מוכנים. 

ולסיום, יש לי טיפ בשבילכם לגינת תבלינים קטנה וזמינה על אדן החלון במטבח
 
לוקחים קרטון חלב או יוגורט (רצוי של 3.9 ליטר), שוטפים היטב, משכיבים אותו עם הפקק כלפי מטה. את הדופן העליונה חותכים ומשארים שוליים, ומסירים אותה. והנה יש לכם אדנית קטנה שבה שותלים עציצים קטנים של תבלינים לשימוש מיידי. הקרטון הזה אטום בחלקו הפנימי, ולכן אין חשש מרקבון וזליגת 

מים. להיפך, אם מצטברים יותר מדי מים (שזה לא טוב), פותחים מעט את הפקק 

ומרוקנים לכיור. כשבסוף השימוש זורקים ובונים אדנית חדשה.

אנו מתקרבים לאביב, לכן בפרק הבא נדבר על ירקות, פרחי אביב וגם פרחי בר.

להתראות, אבי פאר


מתוך "עמידע" 1019, מרץ 2014










 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad