הארכת הטבות המס
בישיבה האחרונה לשנת 2018 אישרה הכנסת את הצעתה של ועדת הכספים להארכה של הטבות המס הניתנות לישובי הגליל העליון. ההארכה הינה לחצי שנה עד לאחרי הבחירות הקרובות. ההטבות של עמיעד נשארות ללא שינוי. תושבים המעוניינים לקבל אישור תושבות לשנת 2019 לצורכי הטבת המס, יפנו למזכירות בשעות העבודה.
לקראת חג המשק, מוצאים שם לשכונה החדשה
עכשיו, שניתנו אישורי השיוך הראשונים בשכונה - נראה שאנחנו ממש לקראת תחילת הבניה והגיע הזמן להנחת אבן פינה. אז בואו להיות שותפים בבחירת שם מתאים לשכונה. טקס רשמי יתקיים בחג המשק ביום שבת 26.01.2019.
בנק הנתינה
הוא יוזמה של מנהלת הקהילה שמטרתה לקדם את ערך ההתנדבות והנתינה בקהילה. כל אחד מוזמן להציע במה הוא מוכן ויכול לתרום. ההרשמה במזכירות ואצל מנהלת הקהילה
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>אני מבשל בריא>
לביבות כרישה לראש השנה

לביבות פראסה של סבתא

 לקציצות הפרסה אצלנו בראש השנה היה מקום של כבוד בשולחן החג. לפניכם שני נוסחים של שתי סבתות שונות

נוסח 1:
ללא עשבי תיבול -לביבות חומות בהירות

חומרים: 

4 כרישות - בינוניות 

3 תפוח אדמה - בינוניים 

2 כפות קמח 

0.5 כפית/ אבקת אפייה 

1 ביצה - טרופה 

1 כפית מלח 

0.5 כפית פלפל שחור 

שמן זית - לטיגון 

אופן ההכנה: 

נשתמש במתכון רק בחלק הירוק בהיר והלבן.  לכן  נסיר מהכרישות את החלק הירוק כהה (העלים) ושומרים למרק ירקות. 

קוצצים את הכרישה לחתיכות וחולטים לחמש דקות במים רותחים. 

סוחטים היטב ומעבירים למסננת להמשיך ולהגיר את שארית הנוזלים. 

קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים עד שמתרככים. מסננים ומועכים במזלג. 

מעבירים לקערה את תפוחי האדמה והכרישה. מערבבים. מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. 

מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. 

מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה. 

מוציאים, מניחים על נייר סופג ושומרים בין שתי צלחות או בתנור חם. ממשיכים עד שנגמרת התערובת. 

מגישים כמו שהן או יחד עם יוגורט

נוסח 2 -
עם פטרוזיליה וכוסברה, לביבות חומות עם כתמים ירוקים

החומרים:
3 גבעולי כרישה (החלק הלבן) נקיים חתוכים לעיגולים
1 תפוח אדמה בינוני
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם (או יותר לפי העין)
מלח
פלפל
מעט פפריקה אדומה - אפשרות
אבקת שום - אפשרות

אופן ההכנה:
לבשל את הכרשה במים בערך 5 דקות או עד שמתרככים, לסנן את המים.
בקערת מעבד המזון להעביר את הכרשה, תפוח האדמה הפטרוזיליה הכוסברה הביצים פירורי הלחם והתבלינים ולהפעיל למספר פולסים, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
לחמם שמן במחבת ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים.








 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad