בית עמיעד מודיע בצער רב על פטירתו של חברנו אשר לב
אשר נפטר אחרי מאבק ממושך במחלה קשה. אנו משתתפים בצערם של מירב, הילדים וכל המשפחה המורחבת. הלוויה התקיימה ביום א, 10.3.19 בבית העלמין בעמיעד. המשפחה יושבת שבעה בבית המנוח.
פורים מגיע - הכינו את התחפושות
היכונו לפורים חברים בבר, בנושא מדע בדיוני ופנטזיה!! יום שישי 22 מרץ : במה פתוחה, תחרות תחפושות, live dj, הופעת סטנדאפ של נגה ד'אנג'לי ועוד ועוד. לילדים תתקיים פעילות קרקסית על הדשא הגדול ב20 במרץ. הופעות, פעילות ורכבת ההפתעות יחכו לשמח אתכם עד דלא ידע.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>אני מבשל בריא>
לביבות כרישה לראש השנה

לביבות פראסה של סבתא

 לקציצות הפרסה אצלנו בראש השנה היה מקום של כבוד בשולחן החג. לפניכם שני נוסחים של שתי סבתות שונות

נוסח 1:
ללא עשבי תיבול -לביבות חומות בהירות

חומרים: 

4 כרישות - בינוניות 

3 תפוח אדמה - בינוניים 

2 כפות קמח 

0.5 כפית/ אבקת אפייה 

1 ביצה - טרופה 

1 כפית מלח 

0.5 כפית פלפל שחור 

שמן זית - לטיגון 

אופן ההכנה: 

נשתמש במתכון רק בחלק הירוק בהיר והלבן.  לכן  נסיר מהכרישות את החלק הירוק כהה (העלים) ושומרים למרק ירקות. 

קוצצים את הכרישה לחתיכות וחולטים לחמש דקות במים רותחים. 

סוחטים היטב ומעבירים למסננת להמשיך ולהגיר את שארית הנוזלים. 

קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים עד שמתרככים. מסננים ומועכים במזלג. 

מעבירים לקערה את תפוחי האדמה והכרישה. מערבבים. מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. 

מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. 

מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה. 

מוציאים, מניחים על נייר סופג ושומרים בין שתי צלחות או בתנור חם. ממשיכים עד שנגמרת התערובת. 

מגישים כמו שהן או יחד עם יוגורט

נוסח 2 -
עם פטרוזיליה וכוסברה, לביבות חומות עם כתמים ירוקים

החומרים:
3 גבעולי כרישה (החלק הלבן) נקיים חתוכים לעיגולים
1 תפוח אדמה בינוני
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם (או יותר לפי העין)
מלח
פלפל
מעט פפריקה אדומה - אפשרות
אבקת שום - אפשרות

אופן ההכנה:
לבשל את הכרשה במים בערך 5 דקות או עד שמתרככים, לסנן את המים.
בקערת מעבד המזון להעביר את הכרשה, תפוח האדמה הפטרוזיליה הכוסברה הביצים פירורי הלחם והתבלינים ולהפעיל למספר פולסים, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
לחמם שמן במחבת ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים.








 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad