עוברים ממערכת מקומי לקהילנט
בחודש הקרוב תעבור כל הפצת המידע הפנימית למערכת קהילנט. הודעות מזכירות, בטחון, תרבות, חינוך, רפואה ועוד. המערכת גם תאפשר לפרסם מידע רלוונטי לקהילה כגון טרמפים, בייביסיטר, חיפוש בעלי מקצוע ועוד. בשבוע הבא יקבל כל תושב קישור בסמס להתקנת המערכת על הטלפון הסלולארי שלו. בהמשך נתנתק ממערכת "מקומי". כל קבוצות הפרסום הקיימות יעברו למערכת החדשה (באחריות ירדנה ועדית). בהמשך תאפשר המערכת הצבעה דיגיטלית בקלפי. בהצלחה לכולנו.
אסיפת קיבוץ
תתקיים ביום א 26.5.19 במועדון. שעת התחלה 19:00. על הפרק: המשך פרוייקט פאנלים סולאריים. נוכחותכם חשובה.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>אני מבשל בריא>
שייק ירוק בריא

שייק ירוק (מתאים גם לתינוקות)

 

המיצים והשייקים הירוקים מעניקים תוספת משמעותית של ערכים תזונתיים ובהם הכלורופיל שמושג באמצעות העלים ירוקים. השייק הירוק מעולה גם לתינוקות שהתחילו לאכול פירות וירקות.
כיצד מכינים:

1. משתמשים רק בעלים ולא בגבעולים.
2. שמים בבלנדר חופן של עלים ירוקים ממה שיש בבית: חסה, קייל, סלרי, מנגולד ועוד.
3. על מנת להעניק לשייק טעם מתוק, ניתן להוסיף כל פרי שיש בבית: 1/2 תפוח, תמר ,בננה,  פפאיה. 
4. מוסיפים כוס מים וטוחנים.

כמה הערות: 
# כמות המרירות של השייק תלויה בכמות העלים הירוקים ששמים.
# יש המקפידים על שימשו בבלנדר איכותי שהלהבים שלו חודרים את דפנות התאים של הירק ומשחררים את מרכיבי המזון הזמינים לעיכול ולא הורסים את סיבי הירק.
קייל (Brassica oleracea) שייך למשפחת המצליבים, בה כלולים גם הכרוב, הכרובית והברוקולי.  הוא עשיר מאוד ברכיבים תזונתיים, התורמים לאיכויות הבריאותיות הרבות שלו.


 
 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad