הארכת הטבות המס
בישיבה האחרונה לשנת 2018 אישרה הכנסת את הצעתה של ועדת הכספים להארכה של הטבות המס הניתנות לישובי הגליל העליון. ההארכה הינה לחצי שנה עד לאחרי הבחירות הקרובות. ההטבות של עמיעד נשארות ללא שינוי. תושבים המעוניינים לקבל אישור תושבות לשנת 2019 לצורכי הטבת המס, יפנו למזכירות בשעות העבודה.
לקראת חג המשק, מוצאים שם לשכונה החדשה
עכשיו, שניתנו אישורי השיוך הראשונים בשכונה - נראה שאנחנו ממש לקראת תחילת הבניה והגיע הזמן להנחת אבן פינה. אז בואו להיות שותפים בבחירת שם מתאים לשכונה. טקס רשמי יתקיים בחג המשק ביום שבת 26.01.2019.
בנק הנתינה
הוא יוזמה של מנהלת הקהילה שמטרתה לקדם את ערך ההתנדבות והנתינה בקהילה. כל אחד מוזמן להציע במה הוא מוכן ויכול לתרום. ההרשמה במזכירות ואצל מנהלת הקהילה
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>אני מבשל בריא>
הפיתות של ניראל

בכל יום רביעי היה מתרחש ארוע קולינרי בבית שקמה

בבוקר אורנה היתה מכינה את הבצק לפי מתכון סודי של שקמה ושמה במקרר. קצת לפני שהילדים היו חוזרים מבית הספר, ניראל היה מארגן מדורה, מציב מעליה את סאג' הברזל המיוחד עם רגליות הגבהה ו"פותח שולחן" .
ריח המדורה היה נישא למרחוק ולחצר בית שקמה היו מגיעים לא רק ילדי הקבוצה, אלא גם הורים, אחים, סבים וסתם אורחים.
על שולחן ארוך חיכו לנו מערוכים, קמח, קערה ענקית עם בצק ולידה כדורי בצק קטנים מוכנים לרידוד.
כל אחד היה יכול לקחת מערוך ולרדד לו פיתה, כמה שהיתה יותר דקה - יותר טוב.
את הפיתות היינו שוטחים על הסאג' וניראל, שהיה יושב ליד המדורה, היה הופך אותן בזהירות עם התרווד, עד שהיו מוכנות.
והחלק הכי חשוב היה להחליט מה מורחים על הפיתה החמה: לבנה, עם שמן זית וזעתר, או סתם שוקולד "השחר"
ולהתלבט אם לאכול את הפיתה שטוחה או מגולגלת.
מה שלא בחרתם, לא נורא, כי מיד מכינים עוד פיתה. ומי שאכל קודם ממרח מתוק, מכין לו עכשיו פיתה עם  גבינה, או להיפך.
לפני שנים קיבלתי מאורנה את המתכון והנה הוא לפניכם:
בצק לפיתות של שיקמה - "על הטאבון"
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (או קוביית שמרים חיים  מומסת ברבע כוס מים פושרים עם כף סוכר)
3 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כוסות מים פושרים
5 כפות שמן זית
אם עובדים עם שמרים יבשים, מערבבים את כל החמרים בקערה גדולה, לשים היטב את הבצק, משאירים דביק.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
כשהבצק תפח לשים אותו שוב ויוצרים כ 20 כדורים.
מניחים אותם על מגש מקומח, מכסים ומשאירים להתפוח עוד חצי שעה.
לוקחים כדור בצק, מרדדים אותו על קרש חיתוך מקומח, או על שולחן מכוסה בניילון מקומח.
להניח בזהירות על הטאבון שחומם מראש, הופכים כשמתחילות לצוץ בועות בבצק.
כשהפיתות מוכנות, אפשר למרוח עליהן לבנה, שמן זית וזעתר וכמובן שגם ממרח שוקולד.

בתיאבון

 

אורי ממשיך את המסורת המשפחתית
 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad