בית עמיעד מודיע בצער רב על פטירתו של חברנו אשר לב
אשר נפטר אחרי מאבק ממושך במחלה קשה. אנו משתתפים בצערם של מירב, הילדים וכל המשפחה המורחבת. הלוויה התקיימה ביום א, 10.3.19 בבית העלמין בעמיעד. המשפחה יושבת שבעה בבית המנוח.
פורים מגיע - הכינו את התחפושות
היכונו לפורים חברים בבר, בנושא מדע בדיוני ופנטזיה!! יום שישי 22 מרץ : במה פתוחה, תחרות תחפושות, live dj, הופעת סטנדאפ של נגה ד'אנג'לי ועוד ועוד. לילדים תתקיים פעילות קרקסית על הדשא הגדול ב20 במרץ. הופעות, פעילות ורכבת ההפתעות יחכו לשמח אתכם עד דלא ידע.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>אני מבשל בריא>
עלי גפן ממולאים

עלי גפן במילוי אורז ועשבי תיבול

בחודש מרץ מתחילה הגפן שלנו ללבלב והימים שאחרי חג הפסח מתאימים לאיסוף עלים ולמלא אותם בתערובת אורז וצמחי תבלין.
אנחנו מביאות כאן את הגרסה הצמחונית, ללא בשר. את המילוי מכינים מאורז מבושל ולכן אפשר להשתמש גם באורז מלא וגם באורז לבן.

בקטיף עלי הגפן נסו לבחור עלים בינוניים, לא גדולים וותיקים - כי הם יהיו קשים לאכילה, ולא קטנים - כי נכנס בהם מעט מילוי. עדיף לבחור עלה עגול, בלי מפרצים, כי אותו יותר קל למלא בלי שהאורז יברח לצדדים.

החומרים למילוי:
20' עלי גפן
1 בצל קטן קצוץ
1 כף עירית קצוצה
1 שן שום גדולה, קצוצה דק
1 כוס עשבי תיבול קצוצים - למשל
-  1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה,
-  1/4 כוס שמיר קצוץ  
- 1/4 כוס עלי נענע טריים קצוצים.
1 כף צנוברים
1 כף אגוזים שבורים
1/2 כוס אורז מבושל (מלא או לבן)
מלח ופלפל לפי הטעם

הרוטב לבישול
1/2 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון

מכניסים את עלי הגפן לקערה כשהם פרוסים.
מרתיחים מים ומוזגים אותם על העלים הקטופים.
משאירים אותם במים הרותחים עד שהם מתרככים ומשנים את צבעם לירוק זית.
שופכים את המים.
מטגנים קלות את הבצל והשום,
בקערה מערבבים את כל החומרים ומוסיפים את הצל והשום המטוגנים.

מילוי העלים
פורשים את העלה על משטח עבודה (קרש חיתוך למשל) וחותכים את הגבעול.
במרכז העלה שמים כף מהתערובת, לא יותר מדי, אחרת העלה לא ייסגר.
מקפלים כל צד לכוון המרכז ומתחילים לגלגל את העלהמכוון הגבעול לקצה השני.
קיפול הצדדים ימנע מהמלית להשפך לצדדים.
חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.

הבישול
לסיר נמוך ורחב שופכים מעט מהרוטב.
על תחתית הסיר מניחים את העלים המגולגלים זה ליד זה בצפיפות רבה כדי שלא ייפתחו בבמהלך הבישול.
אם נגמר המקום ונשארו עלים, פורשיםן על השכבה הראשונה עלה או שניים ומעליהם מניחים שכבה נוספת.
מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מלמעלה.
מכסים את העלים בצלחת ריקה כדי שלא יצופו
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה 45-60 ד'.

מקררים ומגישים.



 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad