עוברים ממערכת מקומי לקהילנט
בחודש הקרוב תעבור כל הפצת המידע הפנימית למערכת קהילנט. הודעות מזכירות, בטחון, תרבות, חינוך, רפואה ועוד. המערכת גם תאפשר לפרסם מידע רלוונטי לקהילה כגון טרמפים, בייביסיטר, חיפוש בעלי מקצוע ועוד. בשבוע הבא יקבל כל תושב קישור בסמס להתקנת המערכת על הטלפון הסלולארי שלו. בהמשך נתנתק ממערכת "מקומי". כל קבוצות הפרסום הקיימות יעברו למערכת החדשה (באחריות ירדנה ועדית). בהמשך תאפשר המערכת הצבעה דיגיטלית בקלפי. בהצלחה לכולנו.
אסיפת קיבוץ
תתקיים ביום א 26.5.19 במועדון. שעת התחלה 19:00. על הפרק: המשך פרוייקט פאנלים סולאריים. נוכחותכם חשובה.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>העוגות של עמיעד>
ספקולאס של עליזה דרומי

סְפֶּקוּלָאס (Speculaas) - עוגיות תבלינים הולנדיות

מתכון שקיבלה נרי לפני שנים מעליזה דרומי ותמיד יוצא טעים.
חשוב לטעום את הבצק בעת הכנתו על מנת לוודא שהוא מתובל דיו. במידת הצורך הוסיפו עוד קורט ציפורן, אגוז מוסקט או זנגביל, אך הזהרו שלא לתבל יתר על המידה, אם הבצק יהיה טעים- גם העוגיות תהיינה טעימות. חשוב להקפיד שלא לאפות את הספקולאס יתר על המידה, שלא תתייבשנה.

 המרכיבים (ל-36 עוגיות לערך):
200 גרם קמח (2 כוסות)
1/4 אפיון (1/2 כפית)
125גרם סוכר חום (כוס דחוסה)
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3-4 כפות חלב
 קורט מלח
תערובת תבלינים (הסוד ההולנדי):
2 כפיות שטוחות קינמון טחון
1/2 כפית שטוחה זנגביל טחון
1 כפית שטוחה ציפורן טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במעבד מזון או מיקסר את החומרים היבשים: סוכר, קמח, מלח, קינמון, ציפורן, זנגביל, ומעבדים במשך 30 שניות עד שכל החומרים היבשים מתערבבים היטב.
  2. מוסיפים קוביות חמאה ו-3 כפות חלב ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. במידה ולא נוצר בצק חלק מוסיפים כף נוספת של חלב ומעבדים שוב. משנוצר בצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור בן חצי שעה עד שעה.
  3. מחממים תנור לחום 150 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק מן המקרר,
  5. מוציאים את נייר האפיה מהתבנית, מניחים עליו את הבצק  ומרדדים בעזרת מערוך מקומח. הבצק צריך להיות דק, אך לא דק מדי שלא יתפוררו העוגיות בזמן החיתוך.
  6. מחזירים בעדינות את הנייר אפיה עם הבצק לתבנית (אפשר גם לרדד את הבצק בתוך התבנית בעזרת כוס מקומחת אותה מגלגלים על הבצק.
  7. מסמנים קוים אלכסוניים שיצרו את צורת העוגיות הסופית - מעויינים או ריבועים
    בעזרת סכין / חותכן עוגיות / חותכן פיצה.
  8. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהעוגיות אפויות דיין – אך לא אפויות יתר על המידה.
  9. מוציאים מהתנור ועוברים עם סכין על סימוני הקווים בעוד הבצק חם. משאירים להתקרר בתבנית
  10. מצננים ורק כשהבצק קר מפרידים את העוגיות.
  11. שומרים בקופסה סגורה.

    בני ההולנדים שגדלו בעמיעד מספרים את האגדה המקומית על הוריהם.
    כשהיו מגיעים חברים להתארח אצלם לארוחת ארבע, היו ההורים פותחים את מכסה קופסת העוגיות ומגישים אותה לאורח להתכבד. אורח מנומס היה לוקח עוגיה אחת וכדאי היה לו שיזיז מהר את אצבעותיו מהקופסה, אחרת יסגרו עליהן את המכסה...

מקור הצילומים:The great cake company

 


ערבוב החומרים

הבצק מוכן אחרי קרור

רידוד

השוליים לא תמיד מתיישרים כמו סרגל, אבל זה בסדר.

אפשר גם לחתוך עוגיות עם חותכנים בצורות שונות
 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad