עוברים ממערכת מקומי לקהילנט
בחודש הקרוב תעבור כל הפצת המידע הפנימית למערכת קהילנט. הודעות מזכירות, בטחון, תרבות, חינוך, רפואה ועוד. המערכת גם תאפשר לפרסם מידע רלוונטי לקהילה כגון טרמפים, בייביסיטר, חיפוש בעלי מקצוע ועוד. בשבוע הבא יקבל כל תושב קישור בסמס להתקנת המערכת על הטלפון הסלולארי שלו. בהמשך נתנתק ממערכת "מקומי". כל קבוצות הפרסום הקיימות יעברו למערכת החדשה (באחריות ירדנה ועדית). בהמשך תאפשר המערכת הצבעה דיגיטלית בקלפי. בהצלחה לכולנו.
אסיפת קיבוץ
תתקיים ביום א 26.5.19 במועדון. שעת התחלה 19:00. על הפרק: המשך פרוייקט פאנלים סולאריים. נוכחותכם חשובה.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>העוגות של עמיעד>
Bread Pudding - פשטידת לחם. עם רוטב ויסקי

    Bread Pudding ידוע בעמיעד בשם "פשטידת לחם"

החומרים:
חלה לא טרייה ויבשה (עדיף מרובעת, אפשר גם לחם לבן, לא טרי)
3 כוסות חלב (אפשר להמיר כוס אחת בשמנת מתוקה)
3 ביצים, טרופות
1 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל איכותית
1 כוס צימוקים שהושרו בלילה בברנדי.
1/2 כפית קנמון
25 גרם חמאה, מומסת

אופן ההכנה.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית בחמאה המומסת. פורסים את החלה לפרוסות עבות, מסירים את הקרומים וחותכים לקוביות.
מחממים מעט את החלב (או חלב מעורב בשמנת). בזמן שהחלב מתחמם, מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, הסוכר, הקינמון ותמצית הווניל.
אפשר לשחק עם כמות הבלילה בהתאם לכמות הלחם או החלה שיש לכם – הכלל הוא שעל כל כוס חלב (או חלב מעורב בשמנת) מוסיפים ביצה אחת ושתי כפות סוכר.
יוצקים את התערובת המוכנה והחמימה על קוביות הלחם בתבנית ומניחים לה להיספג היטב בחלה היבשה (מה שיגרום לה לתפוח מעט). מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות.

מכניסים את התבנית לתנור, אופים 35-45 דקות עד שהמאפה מתרומם (לא להיבהל, הוא ייפול אחר כך) ומשחים היטב והמאפה נפרד מדופן התבנית.
מוציאים מהתנור מניחים למאפה להתקרר מעט ולהתייצב, פורסים לריבועים, ואוכלים בתיאבון.
אפשר להוסיף רוטב לתוספת טעם.
טעים במיוחד ביום האפיה. ניתן לשמור במקרר ולחמם למחרת.

רוטב ויסקי
50 גרם חמאה מומסת.
1/2 כוס סוכר
ביצה אחת
1/2 כוס ויסקי
בסיר קטן המיסו את החמאה. הוסיפו סופר וביצה טרופה. ערבבו תוך בישול על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך. הוסיפו את הויסקי.
ערבבו היטב. הרוטב צריך להיות סמיך.

 

Bread Pudding (photo)
תורגם מהאתר:
http://www.simplyrecipes.com/
recipes/bread_pudding/
 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad