בית עמיעד מודיע בצער רב על פטירתו של חברנו אשר לב
אשר נפטר אחרי מאבק ממושך במחלה קשה. אנו משתתפים בצערם של מירב, הילדים וכל המשפחה המורחבת. הלוויה התקיימה ביום א, 10.3.19 בבית העלמין בעמיעד. המשפחה יושבת שבעה בבית המנוח.
פורים מגיע - הכינו את התחפושות
היכונו לפורים חברים בבר, בנושא מדע בדיוני ופנטזיה!! יום שישי 22 מרץ : במה פתוחה, תחרות תחפושות, live dj, הופעת סטנדאפ של נגה ד'אנג'לי ועוד ועוד. לילדים תתקיים פעילות קרקסית על הדשא הגדול ב20 במרץ. הופעות, פעילות ורכבת ההפתעות יחכו לשמח אתכם עד דלא ידע.
שעות הקבלה של רופא קופת חולים
ד"ר סוהיל שינה את שעות הקבלה. רשמו לפניכם את השעות החדשות. יום ב' 10:00 - 08:00, יום ה' 18:00 - 14:00.
ימי עבודה קבועים של מנהלי הקהילה
אורי קינן, מנהל עסקי - ימים א,ג,ה משעה 00:08 עד סוף היום * עדית פלך מנהלת קהילה - ימים א.ג.ד משעה 00:08 עד סוף היום * אמנון סודרי, יו"ר הקיבוץ: יום א' משעה 00:08 עד סוף היום.
----------------------------------------
אצלנו בחצר>העוגות של עמיעד>
Bread Pudding - פשטידת לחם. עם רוטב ויסקי

    Bread Pudding ידוע בעמיעד בשם "פשטידת לחם"

החומרים:
חלה לא טרייה ויבשה (עדיף מרובעת, אפשר גם לחם לבן, לא טרי)
3 כוסות חלב (אפשר להמיר כוס אחת בשמנת מתוקה)
3 ביצים, טרופות
1 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל איכותית
1 כוס צימוקים שהושרו בלילה בברנדי.
1/2 כפית קנמון
25 גרם חמאה, מומסת

אופן ההכנה.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית בחמאה המומסת. פורסים את החלה לפרוסות עבות, מסירים את הקרומים וחותכים לקוביות.
מחממים מעט את החלב (או חלב מעורב בשמנת). בזמן שהחלב מתחמם, מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, הסוכר, הקינמון ותמצית הווניל.
אפשר לשחק עם כמות הבלילה בהתאם לכמות הלחם או החלה שיש לכם – הכלל הוא שעל כל כוס חלב (או חלב מעורב בשמנת) מוסיפים ביצה אחת ושתי כפות סוכר.
יוצקים את התערובת המוכנה והחמימה על קוביות הלחם בתבנית ומניחים לה להיספג היטב בחלה היבשה (מה שיגרום לה לתפוח מעט). מוסיפים את הצימוקים ומערבבים קלות.

מכניסים את התבנית לתנור, אופים 35-45 דקות עד שהמאפה מתרומם (לא להיבהל, הוא ייפול אחר כך) ומשחים היטב והמאפה נפרד מדופן התבנית.
מוציאים מהתנור מניחים למאפה להתקרר מעט ולהתייצב, פורסים לריבועים, ואוכלים בתיאבון.
אפשר להוסיף רוטב לתוספת טעם.
טעים במיוחד ביום האפיה. ניתן לשמור במקרר ולחמם למחרת.

רוטב ויסקי
50 גרם חמאה מומסת.
1/2 כוס סוכר
ביצה אחת
1/2 כוס ויסקי
בסיר קטן המיסו את החמאה. הוסיפו סופר וביצה טרופה. ערבבו תוך בישול על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך. הוסיפו את הויסקי.
ערבבו היטב. הרוטב צריך להיות סמיך.

 

Bread Pudding (photo)
תורגם מהאתר:
http://www.simplyrecipes.com/
recipes/bread_pudding/
 בניית אתריםבניית אתרים 


חזרה לדף הבית | קיבוץ עמיעד | דואר נע גליל עליון 1 |  מיקוד 12335
| טלפון 04-6909888  | פקס. 04-6909866 |  Kibbutz Amiad